вівторок, 2 грудня 2014 р.

Десерт "Павлова" )))

Привіт )

Цього тижня покажу вам трохи моїх смачнючок )
Сьогодні будуть тістечка Павлова, ммм.... Так давно хотіла їх приготувати, бо страшенно люблю меренги )

Коли чоловік почув, що я збираюсь готувати, сказав: "Знов ти зі своїми безе (((". Словом він такого не любить (


Назвав їх так новозеландський шеф-кухар на честь балерини Павлової, яка свого часу приїжджала у Нову Зеландію з гастролями. На початку 20 століття було модно називати тістечка, торти та цукерки в честь танцівниць та акторок. Та годі вже історії - поділюсь рецептом та покажу фото )))



Інгредієнти для меренги:

- яєчні білки кімнатної температури - 4 шт;
- цукор - 200 гр;
- ванільний цукор - 10 гр, або ванільна есенція - кілька крапель; 
- крохмаль - 3 чайних ложки;
- лимонний сік - 0.5 чайної ложки;


Для Крему

- вершки 33% - 200 мл;
- цукор пудра - 2 столових ложки;
- свіжі фрукти за бажанням та смаком )



Процес приготування меренги:


- до білків додати лимонний сік і збити на середній швидкості до м'якої піни;

- підняти швидкість до високої - продовжувати збивати поступово додаючи цукор та ванільний цукор до твердих вершечків;

- додати крохмаль та ретельно обережно перемішати широкою лопаткою, щоб структура збитих вершків не порушилась;

- форму для випічки застелити пергаментним папером та викласти на нього меренгу у вигляді пташиних гніздечок(взагалі вони мають нагадувати пачку балерини, але з гніздечками простіше )))) з ямкою всередині;

 - випікати у попередньо розігрітій до 100 градусів духовці 1 - 1.5 години;

Меренга повинна зверху покритись хрумкою шкірочкою. а всередині залишатись м'якою. Готові меренги перенести разом з пергаментом на решітку і залишити до повного охолодження.


Готуємо крем

- добре охолоджені вершки вилити в високу ємність та збивати на середній швидкості;

- додати цукор пудру та продовжувати збивати до м'яких вершечків;

Подача

- ягоди помити та обсушити на паперовій серветці;

- меренгу акуратно перекласти на тарілочку чи підставку для подачі;

- всередину меренги покласти збиті вершки та прикрасити фруктами.

Смачного!  

З'ївши один десерт Андрій сказав: "Краще, якби були просто збиті вершки з фруктами, без тої меренги ;))))"


Гарного і продуктивного Вам робочого тижня )

P.S. Чекайте нових постів )))


Немає коментарів:

Дописати коментар