середа, 5 жовтня 2016 р.

Чому ми вибираємо хорватію другий рік підряд?

Привіт )

Подивилась я на дату попереднього посту і усвідомила, що довго тут не з'являлась (
Я, чесно кажучи, майже ціле літо не вилізала з пчихів, кашлів та хворого горла - мій імунітет мене починає підводити, недобре (
... я, звичайно, пообіцяла чоловіку і рідним, що піду на обстеження, але все ніяк не виберусь, і маю паршиву відмазку - "немає часу" ((
Взагалі, то я прийшла не про це вам розповідати і не жалітись, а прийшла розказати як ми сім'єю працювали над покращенням нашого фізичного і психологічного імунітету ) а точніше, про Хорватську відпустку :)
Одразу напишу, що для того, щоб роздивитись фото - варто на нього клікнути і буде вам гарне фото і естетичне задоволення )))

Pisak, Croatia

Brella, Croatia

Цього разу спробую написати практичний пост, бо у мене вони завжди на емоціях, і, напевне, люди знаходять у них мало корисної інфи ( Отже, спробую інший підхід.



1. Чому Хорватія? І чому другий рік поспіль?

Тому, що доступна в плані добирання на авто, дорога в одну сторону триває в межах дня(враховуючи зупинки на перетин кордону та відпочинок) і я хоч на кілька годин підміняю Андрія за кермом, і так - Ромчик у нас дуже чемно їде в машині, не вередує, хіба може жалітись, якщо не включена музика ))) Чому авто? Ми подорожуємо з малечею, отже веземо багато речей, щоб почуватись комфортно )) Тут є ще один пункт - на власному авто можна поїздити по країні і роздивитись її краще )

Brella, Croatia
 Balcony view - Pisak - Croatia

Our family
 Romchyk - Omis - Croatia
 Brella, Croatia
 Brella, Croatia
 Brella, Croatia

Brella, Croatia

2. Де ми живемо?

Ми маємо практику бронювання квартир через airbnb.
Критерії, за якими обираємо апартаменти:
     - для мене дуже важлива ванна та туалет - вони мають бути новенькі і чисті. Яка би хороша квартира не була, якщо погана ванна - ми її не розглядаємо.
     - важливо яке ліжко і це має бути ліжко, а не диван, бо ми їдемо відпочивати, отже спати ми маємо зручно і добре )
     - спальня має бути окремо відділена - ми не розглядаємо квартир-студій, щоб той хто захоче спати коли інші не сплять міг собі спокійно таке організувати ))))
     - локація - житло має бути в розумній доступності до пляжу, до супермаркету, до ресторанів чи кафешок. Розумна доступність - це до 10 хв пішки, або на авто.
І, бажано, щоб був хороший вид з балкону )))

Our balcony view - Pisak - Croatia
 Our balcony view - Pisak - Croatia

Apartments in Pisak - Croatia


Apartments in Pisak - Croatia

Skype call to grandmother )

Our balcony view - Pisak - Croatia

3. Що ми їмо? Адже ми не ідемо на all inclusive.

Ми готуємо дома і це виглядає так:
     - сніданок - це моя справа, але він направду не складний(кранчі з грецьким йогур, або молочна каша + кава, або ж просто кава з тостами, для Ромчика традиційно каша з йогуртом - він так любить )))
     - обід - його готує Андрій (зазвичай це стейк з салатом), інколи паста і, хоч і не кожен день, але зупка для Ромчика)
     - вечеря - зазвичай ми їмо її поза межами дому (ресторанчик з смачною рибою та морепродуктами чи простенька кафешка з місцевими бургерами. Наголошую на слові "місцевими" - це бургери, які повністю робляться при вас, м'ясо смажиться тут же на грилі і булка також печеться тут - смак зовсім не порівняти з пластиковими бургерами тиму Макдональдс, які продаються на кожному кроці (( нажаль)
     - між тим ми їмо фрукти та пізно ввечері, коли вже Ромчик спить - п'ємо вино, яке тут дуже смачне і натуральне, а ну і не дороге )
Я не прихильник фотографувати їду в ресторанах, я просто соромлюсь це робити, тому їх не буде )

Omis - Croatia
 Omis - Croatia

Щодо цін на їду - то в супермаркеті вони такі ж як у нас, деякі продукти дешевші, деякі дорожчі. Окремо хочу сказати про м'ясо: ціна на свинину така як і у нас, а от за курку доведеться викласти 200 грн за кілограм, у нашому супермаркеті наша хімічна курка коштує набагато дешевше ( Хоча, я думаю, ціни формуються і відносно того, що в Хорватію м'ясо привозять, я ніде не бачила там курей )). Ціни на фрукти такі ж як у нас, але деякі фрукти набагато смачніші, наприклад персики і дині :)
Тепер трохи про їжу в ресторані. Тут вам доведеться викласти суму від 500 грн до 1200 грн за тарелю з рибою - морепродуктами на двох - трьох. Суп коштуватиме 50 - 70 грн. Моя вам порада - перед тим як відвідати будь який з хорватських закладів - перевірте його на тріп адвайзері, бо їх тут багато і між хорошими часто трапляються дуже погані з підозрілої якості їдлом ))
Щось я про їжу так багато настрочила )

Багато, але окремо варто згадати їх локальні пекарні з свіженькою і смачною випічкою ) В кожному селі є така своя, йти до якої 2 хвилини і сюрприз-сюрприз свіженький багет чи круасани на сніданок ))) Вони смакують ще більше з кавою сидячи на балконі з чудовим видом )


Morning in Pisak - Croatia

4. Який тут пляж?

Зазвтчай тут дрібна галька, хоча трапляються і піщані. Минулого року ми вибирали локацію з піщаним пляжем спеціально для малюка, але він того не зацінив - йому все одно чи піщаний чи кам'яний - його головною розвагою на пляжі є копання озерець )) і переливання туди води з моря )) Так от, минулого року ми були у містечку Нін, там і в околицях досить великі пляжі. Цього року ми відпочивали поблизу Макарської, тут локальні пляжі маленькі, але дуже затишні і мальовничі, дуже мальовничі )))

Beach in Pisak - Croatia
 Romchyk
 Our family
 Beach in Pisak - Croatia
 Beach in Pisak - Croatia
 Andriy and Roman )
 Romchyk
 me )

Romchyk )

Ромчик ще цього року закликав тата будувати замок на пляжі де житиме принцеса. Оскільки замок з гальки не надто зручно будувати, то Андрій замінив його откою башнею - Ромчику сподобалось, він все одно казав, що там живе принцеса )))

Beach in Pisak - Croatia

Beach in Pisak - Croatia
Beach in Pisak - Croatia

me & Romchyk )

5. Що подивитись навколо?

Хорватія - моя улюблена країна, бо я страшенно люблю море і її стару архітектуру. Крім того тут є місця і без архітектури, наприклад Плітвіцкі озера - гарнюче місце )
Минулорічна наша локація - містечко Нін розташоване скоріше на півночі Хорватії, отже крім нього ми побували у Біограді на Мору та навколишніх селах. Цьогорічна локація - село Пісак біля Макарської рів'єри, поблизу нього розташоване гарне місто Оміш(рекомендую), не надто далеко місто Спліт(не рекомендую, бо стара архітектура дуже занехаяна і все захаращене рекламою + море туристів. Словом місто - money maker.) Ще по дорозі в Макарську є гарненька місцинка - Брелла з широким пляжем.

Оміш

Omis - Croatia
 Omis - Croatia

Omis - Croatia

Omis - Croatia

Omis - Croatia

Romchyk )

Romchyk )

 Спліт

Split - Croatia
Split - Croatia

Брелла

Brella - Croatia
 Brella - Croatia
 Brella - Croatia
 Brella - Croatia
 My boys )

me )

Brella - Croatia

Brella - Croatia

Макарська

my boy )
 Makarska - Croatia

Три речі, за які я люблю Хорватію: краєвиди, чудове море і вино )))

Brella - Croatia
 Pisak - Croatia

Romchyk
 Our family

Pisak - Croatia

Доречі, цього разу по дорозі назад ми заїжджали на пів дня та ніч у Будапешт, тому покажу ще кілька фото

Apartments in Budapest

Budapest - Hungary

Budapest - Hungary

Budapest - Hungary

Budapest - Hungary

Наразі все, питайтесь, якщо вас зацікавлять деталі подорожі і не зважайте на цей дощ за вікном - він мусить бути, щоб ми вміли радіти сонячним дням )))

p.s. Я люблю дощ...

Немає коментарів:

Дописати коментар