середа, 13 березня 2013 р.

Підготовка до весілля (епізод Шостий - Весільне меню)

Привітик ))

На дворі зима (( а так хочеться весни і тепла ))
Та я продовжу тему підготовки до весілля, сьогодні мова піде про весільне меню. Власне про меню не в тому сенсі що замовляти, а що ні, бо це справа особистого смаку(вірніше смаку наречених))), а в тому значенні скільки варто замовляти )
Так от, зазвичай у нас на весіллях столи настільки переповнені, що ніхто з гостей не пам'ятає повного переліку страв )) Це традиційна українська забава, думаю, що це справа менталітету. Моя вам порада не слухати батьків, які кажуть, що треба замовляти море їжі, не робіть так, вона в такій кількості зіпсується. Зазвичай меню складають саме батьки і в результаті ми отримуємо майже 6 кілограмів їжі на одну персону на один вечір і це не враховуючи фруктів, солодкого, весільного торта і м'ясного )) А тепер скажіть мені, чи людина зможе подужати таку кількість їди за один вечір )) напевне що ні )) Але це не зупиняє старше покоління і вони намагаються переконати нас, що так заведено і так треба робити. Як на мене, час подолати ці стереотипи і розраховувати реальну кількість продуктів, яку людина може спожити )) Ми так і зробили, замовили вдвічі менше. Ми не скоротили кількість страв, а власне загальну кількість кожної зокрема. Думаєте наші гості були голодні, а от і навпаки: гості у нас забавлялись і пригощались до 4 години ранку і ще ми влаштували "поправини" на наступний день.




Доречі, у нас на весіллі сталась весела історія з нашим одногрупником: він страшенно любить голубці і чекав на них ціле весілля )) коли ж їх принесли, він не міг натішитись, а в кінці попросив голубців на винос замість солодкого )) Ми ж не могли йому відмовити )) В результаті він пішов дуже задоволений, зі словами: "Це найкраще весілля на якому я був, навіть голубці з собою дали))"


Отже робіть висновки щодо смаколиків, якими будете пригощати запрошених))
Щодо солодкого, то цим займалась моя мама )) і добре, що вона натрапила на більш-менш адекватну господиню, яка реально порахувала скільки нам потрібно буде пляцків )) Їх було достатньо, так, що ми приїжджим гостям пакували не пакуночки, як належить, а пакунки ))
А от щодо спиртного, то ми не правльно порахували скільки нам його потрібно, у нас ще до сьогодні залишився ящик горілки і кілька пляшок шампанського і вина )) Варто рахувати так: одна пляшка горілки(приблизно) на одну персону, яка п'є горілку, коньяк у такому ж розрахунку, дві пляшки вина на трьох осіб + шампанське та мартіні(за бажанням). Ми купляли мартіні для шведського столу. При розрахунку будьте уважні та обережні ))
Далі мова йтиме про розваги для гостей )) Так, конкурси і забави з музикою - це справа тамади(про це я вже писала))


Але і вам варто подбати, щоб ваші гості не скучали. Ми, наприклад, замовили китайські ліхтарики для всіх запрошених і замість феєрверку кожен запустив у небо свій ліхтарик )) Це, погодьтесь, цікавіше ніж стояти кілька звилин і дивиться як хтось запускає феєрверки )) кожен почуває себе задіяними у справі і отримує задоволення )) Правда таке можна організувати, якщо бенкетний зал розташований не надто близько до житлових будинків )) щоб не довелось викликати пожежників )) Щодо самих ліхтариків, то варто купляти не прямокутної форми, а завужені до низу, вони краще запалюються і летять(перевірено на власному досвіді)))
Ще ми були на весіллі де гості запускали у небо повітряні кульки з світлодіодами всередині. Теж виглядає гарно, але від ліхтариків довше задоволення )
Буду закінчувати на сьогодні. Наступного разу розповім безпосередньо про день весілля, як його варто планувати )) Всім гарного дня і чекайте наступних постів ))

Немає коментарів:

Дописати коментар