понеділок, 18 березня 2013 р.

Підготовка до весілля (Епізод Сьомий - День Весілля)

Всім привіт ))

Нарешті прийшов час розповісти безпосередньо про день весілля і те як його планувати ))

Звичайно ж складати плани на цей день потрібно виходячи з того скільки і які саме події ви хочете охопити. Маю на увазі чи ви хочете і вінчатись у церкві і розписуватись у РАКСі у цей же день, чи ви виділяєте час на фотосесію і скільки часу ви хочете відвести для банкету. Думаю варто все розписати по пунктах, щоб було зрозуміло і структуровано ))
1. Ранок наречених починається із зачіски(як для нареченої так і для нареченого), макіяжу(знаю, що зараз макіяж роблять обом нареченим, ми такого не практикували))) та одягання(у цей день це особлива процедура, на яку теж потрібно відволити час). Щоправда нареченій потрібно прокинутись набагато швидше ніж нареченому, адже її зачіска і макіяж займає більше часу. У день свого весілля я прокинулась о 4-ій годині ранку, о 5-ій приїхала перукар Марійка )) До слова скажу, що моя зачіска зайняла майже 4 години роботи, так так, я не жартую )) але воно було того варте )) Після зачіски вам потрібно відвести час на макіяж. Візажист теж приїжджав до мене, якщо ж ви робитемете зачіску і макіяж не дома, то вам варто врахувати час на добирання. Ще один пункт у зовнішньому вигляі наречених - це манікюр. Не нехтуйте ним, це дуже важлава деталь, у цей день вся увага буде прикута до вас, отже і виглядати ви маєте бездоганно. Ми робили манікюр у п'ятницю перед весіллям, повірте за один день ви його не зіпсуєте, а зекономите досить часу для інших справ )) Раджу в цей день прокидатись раненько, але і про сон не забувати, він запорука вашого гарного вигляду і настрою))

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози


Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

2. Наступним кроком є приїзд нареченого, викуп нареченої(ми вирішили пропустити цю процедуру, бо не бачили у ній змісту) і благословення батьків. Раджу вам не нервувати і не виказувати свого незадоволення чимось нареченому та батькам, адже навіть якщо щось пішло не так, то не варто наріканнями і скаргами псувати цей день. Ви самі собі створююте настрій, то ж не зважайте на дрібниці )) Зустріньте коханого з радістю )) Ще одне, не плачте, коли вас благословляють батьки. Так, у цей момент батьки ймовірніше за все будуть плакати, бо це надзвичайно хвилююча мить. Але не давайте їм приводу хвилюватись за вас, тримайтесь без сліз )) Це щасливий день ))

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

3. Далі вам варто відвести час на весільну фотосесію, бажано кілька годин, щоб охопити різні локації. Хоча зараз дуже часто практикують переносити весільну фотосесію на інший день, це теж вдалий підхід до організації часу, тут вже вирішувати вам )) Хочу зауважити, якщо ви запланували реєстрацію в РАКСі, то вам звісно, доведеться їхати туди(( і витрачати час ще і на це. Ще одна маленька  порада, якщо це можливо, заплануйте годину вінчання на час близький до весільної забави або досить ранній час, тоді у вас буде достатньо часу на фотосесію і ваші гості, які прийдуть на шлюб не будуть нудитись і голодати, чекаючи кілька годин весільної забави, а одразу з церкви попрямують у ресторан )) Це хороша практика, перевірено на власному досвіді )) Тепер трохи про саму фотосесію: наперед виберіть локації де б ви хотіли сфотографуватись і обговоріть це з вашим фотографом, можливо він порадить вам щось цікаве і неординарне, адже він знає у яких місцях виходять гарні фото )) Тут є такий нюанс, що вам варто підстрахуватись на випадок поганої погоди у день весілля. Не погано було б обрати, наприклад якийсь готель де все гарно обставлено, а отже і фото вийдуть гарні, чи Будинок Вчених(маю на увазі Львів). Хоча Будинок Вчених досить заїжджена тема (( раджу обрати щось цікавіше )) Щодо нашого весілля, то я хотіла фотографуватись тут, але на щастя на той момент Будинок Вчених був зайнятий конференцією, ми поїхали у готель Швейцарський і не пошкодували )) Звичайно ж майте на увазі, що все це не буде безплатним, у кожній такій установі є визначена плата.

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

4. Переходимо до вінчання ) Будь ласка, не запізнюйтесь у церкву, адже якщо люди, у яких запланований шлюб на час після вашого приїдуть швидше, а ви запізнитесь, то повірте, вони вас не пропустять і вам доведеться чекати усі пари, які мали б бути після вас (( Пишу про це, тому, що такі випадки траплялись ( Ми, на щастя, приїхали завчасно )) На самій церемонії відкиньте всі зайві думки про підготовку і про те, чи ви все встигаєте, відкрийте своє серце і душу Богові, зараз час бути відвертим з Ним і самим собою. Не думайте про різні дрібниці, нехай ця мить запам'ятається вам врочистою і сповненою радості та святості. Не дозволяйте нікому перетворити її на формальність. Ви даєте обіцянку один одному перед Богом, починається новий етап вашого життя, пам'ятайте про це.

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

5. Далі мова йтиме про весільну забаву ) Розрахуйте, хоча б приблизно, до котрої години ви б хотіли забавляти своїх гостей, відповідно до цього і запрошуйте гостей на певну годину. Зазвичай цей час коливається від 16.00 (що є досить рано) до 19.00. Доречі, це ще залежить від пори року, адже восени і взимку темніє швидше. Під час забави не забувайте приділяти увагу гостям, кожному зокрема. Це не означає, що з кожним окремо треба випити )) а скоріше запитати чи все їх влаштовує і чи їм добре )) Не забувайте запрошувати танцювати старших людей, та й взагалі слідкуйте, щоб ніхто не нудьгував - це ваша місія на сьогодні )) Дотримуйтесь звичаїв, адже і це є важливим пунктом(тут, зокрема, йдеться про знімання фати нареченій). І що не менш важливо, не забувайте пригощати гостей солодким, які йдуть додому і прощаються. Так, знаю, що зазвичай цю місію кладуть на плечі батьків, але ж на весілля запрошували гостей ви, то будьте такими чемними і проважайте їх також ви )) В самому кінці забави, коли усі гості розійдуться не забувайте віддати гроші музикантам, адміністріції банкетного залу, фотографу(йому, можливо треба віддати кошти раніше, бо скоріше за все він працюватиме тільки до першого танцю). І бажано мати ці гроші приготованими наперед і відкладеними, щоб коли прийшла відповідна година ви не шукали їх, а одразу віддали. Так зробив мій Андрій )) людина - практик, що вже тут скажеш ))

DSC_6764
Фото Романа Пищика

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

Здається охопила все, якщо щось забула - пишіть )) Цей пост найдовший з усіх про весілля, хочеться, щоб ця інформація стала вам у пригоді ))
Буде ще один пост присвячений підготовці до весілля, до нього увійдуть маленькі теми, про які я не розповіла раніше. Отже, чекайте новин і гарного вам робочого тижня ))

Немає коментарів:

Дописати коментар