четвер, 18 квітня 2013 р.

Підготовка до весілля (Епізод Восьмий - Передвесільні клопоти)))

Привітик )) нарешті за вікном справжня довгоочікувана весна )) з чим вас усіх вітаю ))

Сьогоднішній пост включає всяку всячину, пов'язану з підготовкою до весілля і яка не увійшла у попередні ))

Думаю, що варто почати зі стилю весілля. Я вже згадувала у одному з попередніх постів, що останнім часом з'явилась тенденція оформлення весіль, наприклад у малиновому чи лимонному стилі. Що мається на увазі? Зараз поясню ) Це означає, що запрошення на весілля виготовляються з додаванням певного кольору, цебто малинового чи жовтого(лимонного), столи і весь бенкетний зал теж прикрашені у цьому ж кольорі. Я не маю на увазі, що все буде завішане одним кольором, а що цей певний колір проглядається у всіх весільних деталях. Повірте, це виглядає чудово, святково і створює настрій )) Що тут ще варто додати, то це те, що якщо ви вирішили робити весілля у якомусь певному кольорі, не зайвим було б, щоб у образі нареченої теж був елемент цього кольору. Це може бути пояс на платті, елемент зачіски або принаймні малиновий чи лимонний букет. Така ж практика стосується і нареченого. У нього це може бути, бутоньєрка, краватка і хустинка у піджаку. Повірте, це дуже гарно і стильно виглядає )) Шкода, що на момент нашого весілля ми про таке не знали ((
Не зайвим буде сказати(думаю, ви вже таке бачили на весіллях), що дуже гарно виглядає коли дружки одягнуті в однаковий одяг, це їх одразу виділяє з поміж інших гостей, по цьому гості впізнають дружок ) Говорячи про теж малинове весілля, дружки можуть одягнутись у малинові плаття, а у дружб мали б бути малинові краватки і букетики - виглядає фантастично )) Прикро, що з нашими дружками так не вийшло (( хоча я і намагалась так організувати.

Фото Романа Пищика
Фото Романа Пищика


Наступним питанням на сьогодні будуть весільні запрошення. Трохи похвалюсь - ми свої запрошення робили самі )) дома такі як хотіли. Звичайно це все не обійшлось без допомоги старших дружки і дружби )) Дякую вам Оля і Олег )) Чому самі? Признаюсь чесно, дуже вже мені хотілось спробувати зробити щось таке своїми руками )) та й гостям було приємно ) Ми наперед гуглили приклади запрошень, вибирали які нам до вподоби, потім з обраних визначали, які реально зробити в домашніх умовах )) Андрій спочатку до цього ставився скептично, можна сказати, йшов мені на поступки, бо не вірив, що з того щось гарне вийде. Але змушений був визнати, що результат був класний )) Ось невеличке відео процесу виготовлення наших запрошень ))

Вийшло досить весело ))
Знаю, що не у всіх людей є на це час (хоча ми свої запрошення в чотирьох зробили за одну ніч))) А можливо, у когось до такої роботи руки і серце не лежить, тай, скажу вам по правді, для їх виготовлення потрібно придбати чимало матеріалу і спеціальних інструментів(це ми теж робили ))). Так ось, щоб не починати таку марудну роботу, але щоб запрошення були все ж таки ручної роботи, раджу вам звернутись до дівчинки Тані, вона вам і порадить як краще і зробить чудові запрошення, не пошкодуєте )) Додатково, ви зекономите свій час і нерви ))

Далі мова йтиме про обручки, вірніше про практичну сторону їх вибору. Знаю - знаю, що всім хочеться, щоб обручка була гарною і привертала до себе увагу, тим більше зараз, коли в ювелірних магазинах таке різноманіття цих прикрас )) Ну і це, однозначно, справа смаку і грошей. Ми теж хотіли придбати не звичайні обручки, а комбіновані з білого і жовтого золота, з різними виробами на них. Скажу вам чесно, що всі розмови про те, що мовляв якщо у вас комбінована і закручена обручка, то і життя буде таким, це все жахливі забобони, які люди самі собі створюють (( Ми, на щастя, не забобонні )) і при виборі обручок вже майже купили такі як ми шукали і нам були до вподоби. Але... але порадившись з людьми які носять свої обручки вже кілька років і подивившись на них, ми змінили свою думку. Подумайте, обручка - це річ, яку ви носитимете протягом усього життя, а золото - дуже гнучкий матеріал, тобто на ньому видно усі царапинки(якщо придивитись збизька). А тепер уявіть, що ви купили обручку з різними викрутасами і за кілька років ще наставили своїх + у маленькі рівчачки дуже швидко набивається порох(ви ще не встигнете вийти з магазину, а він вже там(() То як в результаті виглядатиме така річ на руці? Скажімо, не надто естетично (( Саме тому ми, та й більшість людей, схились до класичних обручок, що вам з великим задоволенням раджу зробити ))


Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

У цьому ж пості хотіла б додати декілька слів про подання заяви у РАКСі. Згадати про це мені допомогли мої читачі, які нещодавно мали справу з такою процедурою )) Так от, перед тим як подавати заяву, вам необхідно заплатити державні мита та збори у банку. Реквізити на які саме рахунки і скільки сплачувати потрібно брати у РАКСі(не буду зараз писати їх, оскільки вони міняються час від часу) і вже з оплаченими квитанціями повернутись ще раз у РАКС щоб подати власне заяву. З собою потрібно мати паспорт, а на саму церемонію: паспорт, шампанське, 1 бокал(візьміть з собою більше, щоб після того як ви розпишетесь ваші гості не пили шампанське з одноразових стаканчиків)) це не гарно ))), рушник і не забудьте свідків ))

Як влучно зауважила одна з моїх читачок )) тут варто розповісти про кортеж для молодих. Так, вам треба про це подбати заздалегідь, якщо ви хочете їздити у гарних машинах. Звичайно, можна попросити у знайомих, щоб вас возили у цей день, але якщо ви хочете їздити у однакових машинах(маю на увазі наречена і наречений), то вам потрібно буде їх брати на прокат. Існують агенства(зокрема у Львові), які здають машини спеціально для весіль. Ми свої машини брали на прокат, і зізнаюсь чесно, я спочатку хотіла їздити у чорній машині і ніхто не міг мене переконати, аж поки я не побачила цей біленький крайслер ))) тут вже були зайвими всі аргументи )) Машини у нас були комфортні та доставляли нас у потрібні місця вчасно. Доречі, власники машин, забезпечують і прикраси для них, вам тільки потрібно вибрати з каталогу, що саме вам до вподоби ))


Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

Одним з предметів суперечок між нареченими може стати перший танець, оскільки наречена, зазвичай хоче, щоб він виглядав ефектно, а наречений ставиться до цього з прохолодою )) Чесно кажучи, нареченому просто не хочеться ходити на уроки танцю ) Так от готуючись до весілля вам бажано заздалегідь визначитись чи буде у вас постановочний танець чи ні, а також обрати музичну композицію під яку ви б хотіли його танцювати. Ми, для прикладу, обрали мелодію до фільму "Амелі"(я вже про це згадувала в одному з попередніх постів) і вирішили не ускладнювати собі життя постановочним танцем ) У цей день і без того вистачає турбот і переживань, а тут ще й "маленька вистава" )) Ми вирішили бути у цю мить самими собою )) Якщо ж ви схиляєтесь до постановки, то відведіть для цього достатньо часу, щоб все було на висоті ))
Ще один нюанс, про який часто забувають молоді у передвесільних клопотах: коли ви замовляєте пригощання гостям, не забудьте про таких людей, як музиканти, тамада, фотограф, оператор, водій(який привіз наприклад ваших родичів і очікує на них), адже вони теж люди і мають повне право сказати, що йдуть на обідню перерву )) тоді коли ви того не хочете. Думаю, ви б теж не хотіли працювати 12-ти годинний робочий день без обіду ) Нажаль і таке трапляється на наших весіллях ((

О, зовсім забула про оператора і відео зьомку ) Забула, тому що ми вирішили обійтись без нього ) Чому? А згадайте скільки раз(маю на увазі уже одружених людей) ви дивились відео після весілля? Скоріше за все один, або два ) Чомусь молодим та гостям не дуже хочеться дивисить на себе після весілля, а ще враховуючи що це 3-ох годинний репортаж ((  Багато хто з людей взагалі його до кінця ні разу не додивився (( Звичайно, можна замовляти відеооператора, який професійно змонтує півгодинний ролик з найяскравіших моментів весілля, але ви маєте знати, що такі оператори беруть навіть дуже не дешево, хоча і роблять свою роботу на відмінно. Виходячи з цього ми відмовились від оператора та відео )) Щоправда знімали маленькі відео важливих моментів, але ще їх не змонтували ((

І останній пункт обговорення: Що потрібно мати при собі молодій парі в день весілля ))
Преш за все це обручки і все, що вам знадобиться у церкві(рушник, свічки, віночки, хустина). Пам'ятайте про гроші )) вони вам стануть у пригоді )) У машину, в якій ви будете їздити покладіть водичку(кілька маленьких пляшечок) і, наприклад, снікерси, або банани, бо їсти вам до весільної забави захочеться однозначно )) Не забудьте про сухі і вологі серветки і голку з ниткою(всяке трапляється), а ще мозольні пластирі і таблетки від болю(раптом голова заболить чи зуб((). Нареченій у своїй сумочці чи сумочці дружки потрібно мати пудру, матуючі серветки, помаду, або блиск для губ і дзеркальце ))

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

Все, тема підготовки до весілля закінчена )) Звичайно, вона не вичерпана, бо ще можна багато чого дописати і сперечатись з приводу кожної підтеми ) Кожен влаштовує так як це йому до вподоби. Мої пости - не універсальна панацея, але, думаю, що вони стануть людям у пригоді. Знаю, що вже дехто користується моїми порадами, це приємно )) Саме для цього я і веду блог )) З радістю відповім на усі ваші питання, звертайтесь ))
Дякую усім моїм читачам, залишайтесь зі мною ))

Усім гарного настрою )) і чекайте наступний пост про Медовий тиждень ))

Немає коментарів:

Дописати коментар