суботу, 4 жовтня 2014 р.

Осінній гарбузовий пиріг )

Привіт, Народ ) 


Осінь - час яблук, груш і... гарбузових пирогів )) Чесно кажучи, раніше мені навіть на думку не спадало зробити щось подібне. Ідея навіяна американськими фільмами і, як не дивно, дитинством ) Коли вперше його пекла, Андрія не було дома, і пропозицію спробувати новий пиріг прийняв насторожено, я ж бо вирішила передчасно не відкривати секрет випічки. І знаєте, що він сказав? - "Мммм... Яка смакота! З чого він?!" ))) 


Так, пиріг справді смачнющий і просто тане у роті )))(ну от, майже як у рекламі). Та щось я заговорилась, краще поділюсь з Вами рецептом і фотками )))







Інгредієнти:

- гарбуз - 900 гр.;
- вершки 20 % - 200 мл.;
- мука пшенична - 400 гр.;
- масло вершкове - 200 гр.;
- розпушувач для тіста, або сода погашена оцтом - 1 ч.л.;
- яйця - 3 шт.;
- цукор - 200 гр.;
- ванільний цукор - 2 ч.л.;
- кориця - 2 ч..л.;
- сіль - за смаком. 


Процес приготування:  

  • Муку, розпушувач та сіль просіяти у велику миску, перетерти з м'яким маслом так, щоб суміш нагадувала хлібні крихти. Потім додати 1 збите яйце і замісити тісто. Скачати в кулю і покласти у холодильник на 30 - 50 хв. 
  • Почистити гарбуз від шкірки та насіння. Нарізати кубиками, покласти в каструлю з товстим дном, додати води(так, щоб вона не повністю накривала шматочки гарбуза). Тушити доти, поки гарбуз не стане м'яким і рідина повністю не випарується. Перетерти гарбуз у блендері до однорідної маси так, щоб не було грудочок. Можна ще після цього перетерти через сито, я так не роблю - у мене виходить гарна консистенція після бренлера.
  • Розкачати тісто на присипаній мукою поверхні та застелити ним форму діаметром приблизно 30 см. Зверху на тісто покласти пергамент для запікання і насипати будь-яку крупу для того, щоб корж рівномірно пропікся. Випікати у розігрітій до 190 градусів духовці 15 хв.
  • Викласти гарбузове пюре в глибоку миску і збити з двома яйцями, цукром, вершками, ванільним цукром, корицею та сіллю. Вилити суміш у форму з запеченим тістом. Випікати пиріг 50 - 55 хв. при 180 градусах. Коли пиріг вистигне, його можна сміливо розрізати на порції )



Смачного)))

Гарної Вам неділі )))


6 коментарів:

  1. Певно смакота!!! В мене ніхто щось не любить гарбуза... щось боюсь пекти, щоб потім не прийшлось ту смакоту самій їсти)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, дітям важко догодити, наш наче і не перебірливий з їдою, попросив попробувати, з'їв шматочок, не виплюнув, але більше не хотів ( А от мама моя теж не любить гарбуза, але на пиріг сказала, що смачний, особливо начинка )

      Видалити
  2. Юлія Ричагівська (Чех)10 жовтня 2014 р. о 05:21

    Наталюсь! Вийшло дйсно смачно! Дуже легкий, мягенький і так пахне корицею...мммм....Доня просила добавки) А чоловік сказав що навіть не уявляє з чого він печений) Правда ти не написала скільки вершків давати) я мабуть трішки з ними переборщила))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юля, дуже рада, що вам сподобалось ))))) Так, я справді забула вказати скільки вершків додавала, вже виправила, дякую, що зауважила.
      P.S. Blogspot трохи підглючував, не могла, відповісти раніше (

      Видалити