вівторок, 5 лютого 2013 р.

Підготовка до весілля )) (Епізод перший - дата та фотограф ))))

Знову привіт )

Сьогодні продовження теми підготовки до весілля, розкажу про Визначення дати, стилю весілля та вибір фотографа. Так, знаю, що обіцяла ще і про вибір бенкетного залу, але це вже більш організаційне питання, яке я розкрию у наступному пості )

Отже, Дата Весілля ))
Оскільки ми досить довго зустрічались, то вирішили не відкладати дату на рік чи пів року, для організації нам вистачило близько 3-ох місяців. І чесно кажучи, цього терміну цілком
достатньо, щоб все облаштувати )) Був ще такий нюанс, що мені хотілось весілля весною, коли цвітуть дерева, от і призначили дату на кінець квітня)) Забігаючи наперед, скажу, що з днем ми не прогадали, погода була надзвичайна, я такої чудової погоди в квітні не пам'ятаю ))

Можливо, було трохи егоїстично вибирати дату за моїм бажанням, але ж усім відомо, що весілля - то більше свято для нареченої, ніж для нареченого )) І треба віддати належне моєму чоловіку, який це прекрасно розумів ще у ту хвилину і прикладав усі зусилля, щоб все вдалось ))

Думаю, не зайвим буде згадати такий момент, якщо організацією вашого весілля займаються батьки і вони ж його оплачують, то вирішальну роль у визначенні дати відіграють вони, адже "хто замовляє музику, той за неї і платить" ))
Ще одним аргументом у виборі дати є періоди посту, коли не можна робити весіль(звичайно, якщо ви віруюча людина і маєте намір вступити у церковний шлюб). Зроблю маленький відступ і скажу, що один тиждень після Великодня не можна робити весіль - у цей період ви так само як і у піст не зможете обвінчатись у церкві(чому я тут про це пишу? Тому що, на жаль, про це мало хто знає і замовляє зал, музикантів, фотографа, а потім приходить до церкви і дізнається, що в цей день їх не обвінчають).
Оскільки, пишу я з метою, щоб допомогти, то хочеться охопити різні сторони, щоб наречені знали з чого починати і від чого відштовхуватись.

Прикро одне, що завжди буде хтось з ваших рідних і друзів, хто не зможе(в силу певних обставин) розділити з вами це свято (( І це справді сумно...

Наступним пунктом на сьогодні є вибір стилю весілля ))

Фото Вадима Лози
Фото Вадима Лози

Чесно кажучи, у нас була ідея зробити весілля у стилі італійської мафії ))

Фото: Роман Пищик
Це звичайно жарт, Коханому з дружбами просто не було чим зайнятись зранку ))

Чому "італійська мафія"? Тому, що це досить не звично і гості можуть досить легко обрати собі відповідне вбрання на весілля. Так, було б цікаво, але... мені взагалі не подобаються сукні нареченої того періоду, я намагалась якось адаптувати цей стиль під себе, але щось у мене це погано вийшло ((  і ми відмовились від цієї ідеї. Ще однією з сторін вибору стилю є те, які гості запрошені, якщо це тільки друзі, то вони сприймуть ідею стилізованого весілля з захватом. У нашому ж випадку гостями були родичі та друзі. Старші люди наврядчи зрозуміли б, що від них вимагають якогось особливого дрескоду ((

Наше весілля було у класичному стилі(в українському розумінні цього поняття - всі одягались так, як їм було до вподоби), про що ми не пошкодували ))

Останнім часом з'явився тренд оформляти весілля додаючи якийсь домінантний колір(наприклад, лимонне чи ягідне весілля), про це я ще трохи детальніше розповім у одному з наступних постів. На разі скажу, що на момент нашого весілля ми про таке не знали, а шкода ((


Що наступне? А так, вибір фотогоргафа ))

Це дуже важливий пункт, яким чомусь часто нехтують. На момент нашого весілля я не дуже розуміла якого фотографа я б хотіла обрати. Розуміла, лише те, що одні знімають краще, інші - гірше. І це питання було дуже критичним і болючим для Андрія, оскільки він сам фотографує і хотів, щоб фото з весілля були на висоті.

Напевне ні для кого не секрет, що люди, які шукають весільного фотографа перш за все йдуть на MyWed і шукають там. Андрій вибрав п'ятьох фотографів, яких ми могли собі дозволити(скажу чесно, що на цьому пункті не варто економити, бо весілля проходить, а фотографії залишаються з вами на завжди, потім дістаються вашим дітям і внукам))). Серед цих п'ятьох я повинна була обрати одного і тут я навіть не сумнівалась з вибором, тому, що фото Вадима Лози(наш весільний фотограф) були найрадісніші і найяскравіші, які передавали різні моменти весілля. Одним словом, я не сумнівалась у виборі і в результаті не пошкодувала )) Додам, що на весіллі у нас було два фотографи: Вадим, про якого вже згадувала і Роман, Андрія брат, який теж займається весільною зйомкою )

Розпишу тепер по пунктах, що варто враховувати при виборі фотографа:
1. Звичайно ж ціна і тут одразу моя вам порада - не економте на цьому пункті(часто люди намагаються зменшити витрати зарахунок фото, а в результаті залишаються взагалі без них(((( Шкода, але такі випадки не рідкість.)
2. Визначтесь, який тип зйомки вам більше подобається: репортажний чи постановочний, тому, що різні фотографи орієнтовані на різні стилі(Нам хотілось трохи репортажки, яку нам забезпечував Роман, щоб через 20 років згадати як все було)))
3. Одразу узгодьте з фотографом що ви хочете в результаті отримати, щоб не було розмовок і непорозумінь(маю на увазі, чи ви хочете слайд-шоу, фотокнигу, після весільну фотосесію).
4. Можу порадити вам хорошого фотографа )) Його роботи шукайте тут. Це Роман, він знімав нашу після весільну фотосесію )) яку ви вже встигли оцінити ))
До речі, зараз весільною зйомкою разом з ним також займається Андрій)) так, що звертайтесь, будемо Вам раді ))



На сьогодні досить інформації )) пост вийшов великим(не люблю таких) при всіх моїх зусиллях не давати зайвої інформації.

Якщо у вас виникнуть запитання, будь ласка, задавайте, я з радістю на них відповім(можливо, я пропустила якусь деталь, про яку вам цікаво дізнатись)) і чекайте нових постів )))

Немає коментарів:

Дописати коментар