неділя, 10 лютого 2013 р.

Підготовка до весілля )) (епізод Третій - вибір Бенкетного Залу, вибір Музикантів та Тамади ))

Всім приємного недільного вечора ))
Я знову з Вами, дякую усім моїм читачам за те, що читаєте і за приємні відгуки, чимало яких я отримала в приват ))
Отже, продовжимо тему підготовки до весілля. Сьогодні розкажу про вибір банкетного залу, про те як обрати музикантів і чи потрібна Тамада на весіллі.
Перше - Бенкетний зал(тобто ресторан, кафешка чи власне Бенкетний Зал, який призначається тільки для таких урочистостей).

Тут, перш за все, постає питання ціни. Маю на увазі ціну, яку потрібно заплатити за кожного запрошеного гостя. Це все ви вибираєте на свій власний розсуд з огляду на те, яку суму ви можете собі дозволити. Скажу лише, що у Львові ціни коливаються від 180 грн за особу і до не визначеності. Не зайвим буде нагадати, що все ж таки варто враховувати розумні межі ціни і співвідношення Ціна - Якість. Оскільки (знаю з власного досвіду), деякі заклади ставлять захмарно велику ціну за мінімальні послуги лише тому, що цей заклад знаходить у центрі міста, або ж у парку, а більше нічого особливого вам запропонувати не може. Звичайно, вам треба враховувати на скількох людей ви плануєте весілля - відповідного розміру вам знадобиться зал для пригощання гостей та для танцю ) Хочу звернути вашу увагу на те, що вам варто уточнювати всі деталі при бронюванні ресторану, оскільки багато закладів крім плати за гостей ще беруть додатково орендну плату і плату за кожну годину після півночі чи 23 години ночі і ця плата не входить у затрати на пригощання(це важливо, тому, що орендна плата часто є дуже високою). Приємно зазначити, що в деяких закладах немає орендної плати як такої + за додаткові години треба доплачувати тільки після 2-ї години ночі )) Так було і в нашому випадку, ми орендували Бенкетний Зал на Новому Львові (вул. Проф. Буйка), персонал привітний, орендна плата там відсутня і доплата за додаткові години тільки після 2-ї години ночі )) тому, що навколо немає близько жилих будинків. Крім того цей зал новий і все у ньому новеньке, не пропитане запахом кухні, що часто трапляється у старих ресторанах і кафешках ((
Закінчуючи пункт про бенкетний зал хочу сказати - зверніть увагу на зовнійшній вигляд ресторану, на те, чи там гарний і широкий під'їзд(адже гостям захочеться вийти на вулицю подихати свіжим повітрям і вам доведеться туди привозити ще додаткові пригощання: солодке, фрукти та алкоголь, які ніде не включені у ціну пригощання гостей, нажаль(().




Наступним пунктом обговорення на сьогодні є вибір Музикантів ))
Ніхто не буде сперечатись, що це один з найважливіших пунктів при організації весілля )) Адже музиканти задають ритм на весіллі, створюють настрій від самого початку приходу гостей до закінчення забави. Скажу вам чесно, ми з Андрієм такі, що не надто полюбляємо класичну весільну музику і при виборі музикантів у нас виникали суперечки, але ми з ними впоралися завдяки спільному рішенню знайти молодих музикантів, які зможуть зіграти як класичну весільну музику так і щось новеньке і свіже, на зразок "ТіК". Нам повезло з музикою, ми знайшли таких людей як хотіли - нашими весільними музиками був гурт "Жуки" )) Приємні люди, професіонали своєї справи. Всі гості були ними задоволені і ніхто не сумував. Зазначу, що 2/3 гостей на нашому весіллі були молоді люди, які полюбляють гарно забавитись, так от їм весілля дуже сподобалось, а особливо музиканти і тамада, про яку я ще сьогодні розповім )) Доречі, цей гурт може зіграти вашу вподобану музику, вони прислухаються до побажань клієнта, про це їх просто треба заздалегідь попередити. Так було і у нашому випадку: на перший танець ми обрали музику з фільму "Амелі" і вони нам чудово її зіграли ))

Гурт

Думаю не зайвим тут буде згадати, що ці ж музики мають своє професійне світло і обладнання(лазери, заповнююче світло + дим-машина + машина, які робить бульбашки), все це створює неповторну атмосферу на весіллі )) (Бульки особливо сподобались дітям, для них це був найяскравіший момент весілля)))
Якщо ви хочете, щоб ваші гості гарно відпочили і забавились пошукайте хороших музик, а не таких щоб вони були для галочки. І ще скажу, не економте на музикантах, подумайте - саме вони зустрічають гостей, саме вони створюють неповторну атмосферу свята ))


Світлове оформлення було настільки гарним і не звичним для весілля, що чоловік вирішив пофотографувати на своєму ж весіллі )) Ось результат ))



Не хочеться про це згадувати, але є гурти, які беруть досить високу плату за весілля + ви окремо платите за використання будь якого їхнього інструмента додатково. Якось воно виглядає не логічно, чи що? Вони мотивують це тим, що інструменти зношуються (( Люди добрі, та ж інструменти у всіх музикантів зношуються, але чомусь інші не беруть за це додаткову плату ))
І останній, пояснювальний пункт на сьогодні - Тамада на весіллі ))
Так, я знаю, що багато хто відмовляється від участі тамади, бо має погані спогади пов'язані з тамадою. Переважно люди кажуть: тамада так багато говорила, що не було коли їсти )) або ж, що тамада говорила завченими віршиками )) Нажаль, таке буває і дуже часто ((
Якщо ж ви не хочете, щоб на вашому весіллі була тамада, то поставте собі питання: Чи серед гостей буде така людина, яка б могла організувати весь хід весілля так, щоб все було спорядковано до ладу? Чи вона зможе забавляти гостей? Так от, якщо ні, а зазвичай так і є, то вам варто покласти ці обов'язки на тамаду )) Коли ми організовували весілля, то також не хотіли, щоб нам набридали серед весілля, а отже не хотіли тамаду. Але познайомившись з Лідою(тамада на нашому весіллі), у нас відпали всі сумніви. Вона пояснила, що, якщо ми не хочемо, щоб вона забагато говорила, то вона і не буде(все так і було - її втручання у хід весілля було не нав'язливим), якщо ми не хочемо пошлих конкурсів(чого ми страшенно не хотіли), то їх і не буде. Але знаєте. що я вам скажу, саме вона повела весілля у правильному напрямку, вона знала що і як говорити коли зустрічають батьки молодих, вона давала слово батькам і друзям, вона проводила конкурси. Одним словом вона повністю справилась з поставленим завданням )) Ми з радістю її рекомендуємо, не пошкодуєте ))
Отже, якщо ви вирішили мати справу з тамадою на весіллі, то узгодьте всі питання(що ви хочете і не хочете) заздалегідь, щоб не було неприємних сюрпризів ))
Ну ось, знову вийшов величезний пост (( Сама люблю читати короткі пости з багатьма фотографіями, але тут вже така тема, що розповісти хочеться багато, щоб вам ця інформація була корисна ))
У наступному пості розповім про вибір одягу для наречених (приємна інформація для дівчат))) Чекайте новин ))

Немає коментарів:

Дописати коментар